Al mijn hele leven spelen dieren en dan voornamelijk honden een belangrijke rol.Max en Jara

Maar toen in 2013 Jara een herplaats Border Collie bij ons kwam wonen ben ik mij pas echt gaan verdiepen in het gedrag van honden. Jara liet nogal wat probleemgedrag zien waarvan de (onderliggende) oorzaak mij niet altijd duidelijk was. Ik wist al snel dat dit een hele uitdaging zou gaan worden en ben met haar aan de slag gegaan met behulp van diverse professionals op het gebied van hondengedrag. 

Door de begeleiding van professionals kreeg ik meer inzicht en kennis van de emoties en het gedrag van honden. Dit leverde mij hele mooie inzichten op waardoor ik alleen maar meer wilde leren hierover! Dit is de reden dat ik in 2014 gestart ben met de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut aan de Martin Gaus Academie en in 2015 ben ik gecertificeerd als Kynologisch Instructeur. 

Begin 2014 ben ik gestart met werken voor Stichting Contacthond als hondenbegeleider. Hierbij werd de hond ingezet ter ondersteuning van de therapie voor mensen die in een zorghotel verbleven en bezig waren met hun revalidatie. Ontzettend mooi om te zien dat mensen net even een stapje verder zetten in hun proces door ondersteuning van de therapiehond! 

In 2015 kreeg ik de kans om les te gaan geven bij N&N Dogtrainers een professionele hondenschool met een fijn team in Nieuwendijk (NB). Hier geef ik nog steeds met veel plezier verschillende soorten lessen. Hierbij is veel aandacht voor de individuele combinaties en wordt uitsluitend gewerkt volgens de positieve trainingsmethode. Eind 2015 heb ik helaas de keuze moeten maken om te stoppen bij Stichting Contacthond omdat er nu eenmaal maar zeven dagen in één week zitten. 

Op 1 april 2017 heb ik Gedrag & Coaching opgericht met als doel om nog meer honden en eigenaren op een positieve manier te begeleiden. Zodat zij elkaar beter leren begrijpen en samen een fijne combinatie kunnen vormen! 

Informatie

KVK: 69134588

IBAN: NL49 ABNA 0576 8321 97

BTW: NL140106984B01

Algemene voorwaarden

 

Adresgegevens

Gedrag & Coaching

Oudendijk 15A

4285 WG Woudrichem